Update

Jag mår för tillfället lite för bra. Ringde till Björksäter igår morse och jo, min väska var upphittad, med mobil och plånbok i, fick order om att ringa idag för att få komma och hämta den. Ringde i morse och jo, det gick super bra att hämta väskan idag. Tjejen jag snackade med nu idag informerade även mig om att ALLT var kvar i väskan. Nycklar, mobil, plånbok, ja, till och med kontanterna! Hur sjukt? Och nej, det har inte varit någon som har lämnat in den, utan den hittades under städningen. Men en fråga har man ju då, om det nu är någon som har tagit den, men inte velat sno något, varför lämnar man då inte in den? Egentligen är det skitsamma, jag har ju haft en himla tur! Ska nog se till att skrapa lotten som ligger och väntar i plånboken, för har jag haft sån tur nu, så kanske jag har tur och vinner lite pengar med, om nu lotten finns kvar ;)

En enorm kränkning.

Att få sin väska snodd, är utan tvekan topp tre av det värsta jag varit med om. Att bli av med plånboken är det som är minst jobbigt. Kort kan man alltid spärra och beställa nya. Men att vara utan nycklar och mobil, fy fan säger jag. F-Y F-A-N! Det känns som att hela mitt privatliv har blivit kränkt. Bara tanken på att någon har kollat i min mobil och på mitt körkort och kanske har nycklar hem till mig, nej, fy fan. Mitt hopp för tillfället ligger på att dem har tagit kontanterna och sen slängt väskan i någon buske på området. Fick rådet att ringa på måndag (imorgon) och höra om dem hittat den. Kan det inte bli måndag nu eller?!

Markarbete

Jag ska en sväng till stallet idag, har varit "ledig" i två dagar :) Jag och Misan delar ju upp stalltjänstgöringen, och denna veckan är jag ledig onsdag, torsdag, lördag. Tänkte tömköra gamle herrn idag, så jag hoppas att vårt fina väder håller i sig. Eller ja, fint å fint, 9+, sol och rätt rejäl blåst = helt okej väder! Sol och plusgrader får överväga idag ;)


Och så tänkte jag mysa en stund med min fining också!

Presentation

Då jag har fått lite frågor om "vilken häst som är vems" och "vem nu det där va",  så tänkte jag köra en liten presentation på alla 7 hästarna! :)

Herkules

Hovslagarens pensionerade shettis som under mildare väderlek går på lösdrift ihop med de andra 2 shettisarna.
22 år gammal, om jag minns rätt, skröpplig och långsam, men ack så snäll och söt!





Totte

Linneas shettis, 6 (?) år gammal och väldigt snabb med att hitta på hyss så fort tillfälle ges! Envisare än någon annan shettis jag träffat. Vägrade gå när jag satt på ryggen, trots att Misan och Nicke försökte PUTTA honom med en bräda bak rumpan, istället sätter han sig ner! (Jag skulle enbart sitta på honom för att han skulle få "jävla av sig" innan små tjejerna skulle rida, då jag, trots mina 23 år, inte väger mer än rekommenderat..) Har de senaste dagarna blivit väldigt trevlig och sällskapsjuk och myser gärna om jag sätter mig ner i boxen.


Var för övrigt lättast att fota, 1a försöket!



Franke

Tottes kumpan i alla lägen. Ca 6 år gammal han med, minst i stallet, men är bossen i hagen! En liten ögontjänare som kommer undan med för mycket för att han är så söt. Tycker om att gosa och sniffar gärna på mina knän..




Chaman

Till vardags kallad Kalle. Hingsten i stallet, född 2010, ca 160cm i mankhöjd för tillfället. En kille som ganska nyligen insett att han är stor och stark, men som tur är inte utnyttjar det mot oss. Viker sig för lilla Franke i hagen. Är lättlärd och har ett fantastiskt steg! Det bådar gott ;) Har nyligen lärt sig att pussas. (Jag säger puss och han slänger fram mulen)


Har samma älg-öron som moren hans hade!


Highlajf

Till vardags kallad Leffe och i bloggen omnämnd som sjuklingen, född 2007, ca 170cm i mankhöjd. Påträffades hoppandes på 3 ben under en sommardag i slutet av juli. Visade sig vara ett sönder trasat bakknä. Har haft boxvila som övergick i hagvila och har vilat, vilat och vilat enda sedan dess. Får inom en snar framtid ett ja eller nej, på huruvida han någonsin kommer bli bra. Har växt som häst sen sin skada och är nu inte längre så ängslig och rädd av sig. Är en hejjare på Följa John! (Körde lite i hagen idag ;P) En super go häst som är svår att inte tycka om.


Why the long face?





Can-Can

Kallad Cannan, född 1998, ca 170cm i mankhöjd. Misans ridhäst, har gått upp till msv dressyr, men reds sparsamt av senaste ägaren pga skada i en av halskotorna. Jobbas för att få ett längre steg och därmed kunna söka sig mer framåt-neråt. Visar inget tecken på skadan under denna typ av ridning. Tror hon har blivit fel jobbad och därmed blivit skadad. Vi får se om vi har rätt! En dam som vet vad hon vill och låter ingen bossa med henne. Ledarhästen i stallet.




Ellington

Född 1995, 166cm i mankhöjd och lika mycket i omkrets! ;) Behöver väl inte direkt någon presentation, då mycket i bloggen handlar om just honom. Är mästare på att pussas och blir väldigt lätt svartsjuk!


Slänger in en bild på honom som föl. Hur söt?! Hänger ovanför vasken i sadelkammaren.


Ett långt inlägg, kul om ni orkat igenom hela!

Finaste!

Blir bortskämd av min fina pojkvän! Överraskar med blommor, fast vi inte firar Alla hjärtans dag, hur glad blir man inte?! Får lite dåligt samvete när jag inte har något till honom och får till svar att "du har ju köpt bakelser och dessutom lagar ju du mat idag!" Världens bästa pojkvän! ♥


Allt kan hända

Tanken var, att idag kunna köra till stallet och bara plocka skit, då jag stor mockade igår, och sen bara behöva utfodra och plocka in hästar, snabbt och smärtfritt. Kl 13.00 får jag sms från Misan att det är kaos i stallet efter en vattenläcka som upptäcktes i morse. 5 cm vatten stod där i hela stallet + sadelkammare, toppen! Ringde upp för att få mer info, Misan är fast på jobbet till kl 5, Nicke är i gbg, allt är blött i stallet och hästarna är ute. Hur löser vi det? Jo, med hjälp av mina snälla kollegor som släppte ifrån mig tidigare idag. Var i stallet kl 3, satte igång med att sopa ner vatten i brunnarna, så att jag slapp vada i vatten när jag tömde boxarna. Sen var det bara till att börja lassa. Dyngsur halm, torv och spån i 7 boxar = döden. 6 timmar senare är vi iallafall "klara", hästarna är inne och mår bra och stallet badar inte längre i vatten. Extra mycket spån + halm i alla boxar ska förhoppningsvis hålla hästarna varma i natt. Ja vi var tvugna att brassa på, då alla våra hästar ligger ner och sover, haha :)

Problematik

Detta jäkla väder! Tanken var ju att våra hästar skulle ha semester i Januari, och sen att vi drog igång igen i Februari. Jahopp, våra hästar har fortfaranade semester..  Hittpå! Ridbanan är hård som sten = omöjlig att vistas på, vången är inte ens ett alternativ och ja, ska vi börja i skogen eller?! HITTPÅ! Skitväder, skitvinter, skit skit skit. Kanske kanske att vi kan lyckas "hyra" in oss på ett ridhus ca 15-20 min skritt bort. Hade ju varit superbra tills vädret blir mildare, men än är inget bestämt. Enda problemet är, var ska vi börja träna med Kalle? Vi är ju inte jättesugna på att gå med honom bort till ridhuset, för att longera i 15 min och sen gå hem igen.. Tåls att fundera på!

Tandläkar besök.

Var i grann stallet med Ellington igår, vi skulle nämligen träffa tandläkaren. Min så väldigt snälla och i vanliga fall medgörliga häst var en riktigt suris. Tandis började med att kolla - inga problem, Elle stod fint, sen skulle han börja raspa - Elle blev typ lika hög som en giraff, haha - inte medgörlig! Tandis frågade mig om vi skulle ge honom lugnande, och jag svarade att det bestämmer du själv, dock är jag inte säker på om det funkar, för han är en envis sak så det förvånar mig inte om han protesterar ändå. Tandis tyckte att "det fixar medicinen", mhm. Lugnande gavs, Elle blev trött och knäna svajade, Tandis "nu ska vi bara vänta på att öronen trillar framåt med, sen är vi redo". Försökte förklara att öronen kommer nog inte trilla fram, för han sover inte med dem fram. Fick till svar "vi väntar på öronen". Och vi väntade, inga öron trillade fram, så han fick sätta igång ändå. Och tror ni det lugnande hjälpte? Inte ett dugg. I det läget vill man bara kläcka ur sig "told you so!" ;P Haha. I vilket fall, allt blev bra till slut. Papegoj haken är ned raspad, lika så en kindtand på var sida, så nu ska det väl förhoppningsvis gå bättre att träna med honom :) Men jag kan ju bara säga, gud vad bortskämda vi är i vårt stall! Uppvärmt, rymligt, tillgång till varmvatten, ja, himmelriket egentligen. Hos grannen har dem 6 hästar inne i stallet, och deras stall är väl typ, 1/4 av vårt, vi har fyra hästar inne, plats för åtta. Jisses säger jag! Dem kan dessutom bara ha två hästar uppbundna samtidigt, vi kan ha fyra, men kan göra plats för 6 om det behövs. Bortskämd - javisst!

RSS 2.0