Lyckliga hästar

Åh, vad våra hästar mår bra idag! Kom till stallet i eftermiddags efter jobbet och möttes av gnägg, hur underbart? De stora hästarna hade fått komma in en sväng för att Nicke skulle sätta in en ny ensilageboll till dem i hagen. Afrodite somnade som vanligt inom 5 min, helt makalös! Det finns många historier att berätta om hur hon somnat, idag till exempel somnade hon ståendes och slog därför huvudet i box gallret. Vi har även varit med om att hon somnat i stallgången, med full utrustning på sig, på typ 2 min, i väntan på att Ellington och jag skulle bli klara. Då fick vi lite panik. Tänk er själva att stå och hålla en häst i tyglarna och känna hur hon somnar och benen viker sig. Haha, det är inte lätt att vara gammal! Iallafall, jag bestämde mig för att skita i att rida i pissvädret (regn och blåst, usch!) och istället tömköra fina herrn. Gick väl sådär idag, Ellington var super taggad och därför lite svår att jobba från marken. Under tiden som jag skrittade av så pratade jag med Misan i telefon, och vi bestämde att hästarna skulle få stå inne i natt. De har ju inget skjul att gå in i som små hästarna har, de har bara skogen. Och var våra hästar glada över detta eller? Gissa själva ;) Jag halmade upp alla boxarna ordentligt och sen utfodrade jag de små liven innan jag körde hem till mamma och åt middag. I vanliga fall brukar Misan sköta kvälls utfodringen, men idag gjorde som sagt jag det. Det är nog bland det mysigaste jag vet, att stå och fixa och greja i stallet och samtidigt höra hur hästarna mumsar i sig middagen. Så himla rogivande! Jag gör ju gärna stallgöra, som att mocka och sopa och fodra och ja, ni vet allt sånt där. Tycker det är så himla bra för själen, jag mår så bra efteråt. I morgon tänkte jag ta en tidig tur i skogen, bara jag och Ellington. Ska bli så himla mysigt. Hoppas vädret är på vår sida!

Jag har fått lite frågor om vårt stall, så tänkte slänga upp lite bilder. Det kommer i två delar, idag får ni se stallet invändigt och en annan dag får ni se utvändigt - ridbanan och vången bl.a. Vi är väldigt bortskämda i vårt stall, med fina ridvägar och banor :)








Här var det boxar innan, men nu ska det bli spolspilta och garage.
Ni får även en glimt av ridbanan.





Vi har en hyfsat stor sadelkammare, välplanerad!

Fina fina fjanten

Sicken fin häst jag har! Tävlingen idag gick överförväntan. Sa igår att jag är mer än nöjd om jag får 58%. 25 starter, 12e plats och 59,643%, huuuur braaaaa?! SKIT BRA! Fyra st 5or, två st 7or och sen var det 6or rakt igenom. Fina fina häst! "Prydligt, jämnt, men genomgående för lite energi" det var domarkommentaren, och jag kan absolut hålla med, han var lite trött och seg idag. Så då kan ni ju bara föreställa er hur bra det kan gå en dag när vi verkligen är på topp! Blodad tand har varit dagens ord, och det är väl så det är. Till våren ska vi kick some ass, Ellington och jag.

ps, Hur fin pojkvän har jag inte då? Som klev upp i ottan en söndag och kom och tittade på mig. Han som hatar när jag pratar om hästarna och tycker allt sånt är dötråkigt. Det är kärlek det! (jag hade ju för övrigt den största heja skaran- robin, mamma, misan, linnea, cassandra, camilla och selina, fina ni!)

Dessa nerver!

Nerverna gör sig starkt påminda! Preliminära startlistor inför söndagen har kommit upp, jag startar först av alla, inleder tävlingen, en gröning som jag.. Jisses. Tycker nog ändå det är rätt skönt, för då har inte så många ryttare tid att glo på mig ;)  Imorgon bitti ska jag hämta upp min hästskötare, (känns sjukt att skriva min hästskötare) och då ska vi fixa och greja med allt som behövs grejas. Putsa allt som går att putsa och förhoppningsvis duscha Ellington, om vi får ihop det med varmvattnet. Vad vi så mycket hade velat ha vår spolspilta klar nu!  Men men, stallgården funkar bra ännu, fast att det kanske är gränsfall med de kalla graderna. På tal om något helt annat, min "halva" är färdig nu! Min fina morbror Tommy och moster Lollo och mamma överraskade mig med att fixa allt när jag var på semester. Kan man ha det bättre än mig undrar jag? Bilder kommer upp inom kort. Idag får ni hålla tillgodo med en semesterbild.


Självömkan - javisst!

Hem ljuva hem, brukar man säga. Men just idag vet jag inte riktigt. Kom hem från en vecka i varma Egypten igår, och hela flygresan kantades av extremt magont. När vi landat på Kastrup, och fått våra väskor, köpt tågbiljett och hoppat på tåget hem, då blev det mycket värre. Extrema kramper i magen och feberkänsla. Min snälla mamma hämtade oss i Hässleholm och körde hem oss till Kristiastad, och knappt hann jag innanför dörren innan allt eskalerade. Pussade älskling hejdå och mamma stannade en stund. Värmde en riskudde till min mage och hämtade alvedon till mig, snälla älskade mamma! Vinkade hejdå till henne och hoppade sen direkt ner i sängen. Ja, jag behöver väl kanske inte berätta att natten har varit hemsk? Gav upp hoppet om sömn vid tjugo över åtta i morse och la mig i soffan istället. Ringde mamma och frågade om hon kanske kunde handla till mig, har ju ingen mat hemma som är bra för en orolig mage! Sagt och gjort, ett par timmar senare damp hon och lillebror in med en kasse med mat och två fina vita cyklamen! "Jag tänkte att du behövde något uppiggande" Nämnde jag att min mamma är den bästa? Men sen undrar jag, varför är det alltid så att man blir sjuk när man absolut inte har tid med det?! Har ju som sagt varit i Egypten en vecka och således inte kunna träna med min fina Ellington, och vi ska ju tävla på söndag, SÖNDAG! Planen var egentligen att jag skulle träna idag, låta honom vila onsdag, träna torsdag och fredag, fixa och greja på lördag och tävla på söndag. Nu blir ju allt helt jättefel. Ber till gudarna att jag känner mig lite kryare i morgon så jag kan ta mig till stallet och rida en liten stund iallafall. Känner ju faktiskt mig lite bättre redan nu, magen har lugnat sig, jag har precis fått i mig en banan och ett rån (!), eller ändra det, två rån ;) Så kanske, kanske, kanske att jag orkar rida i morgon, annars får jag nog panik. Hur ska jag kunna tävla på söndag om jag inte har kunnat rida i veckan? Jag hatar att vara sjuk..


en bild tagen ungefär två veckor efter att jag börjat rida Ellington

Brilliant!




Hon är ju helt fantastisk! Får rysningar varje gång.

För att reda ut ett par saker.

Har officiellt gått på semester, woohoooo! Sprang lite ärenden på stan efter jobbet idag, sen direkt till stallet. Ellington var förvånansvärt pigg, med tanke på att jag tränat hårda pass både torsdag och fredag. Rider ju i vanliga fall bara varannan dag, men i och med att han stått nu efter influensasprutan, och att jag drar till Egypten i 8 dagar på måndag, och att vi tävlar 5 dagar efter jag kommit hem, så har vi tränat stenhårt ett par dagar i rad nu. Idag var inget undantag, och herrn gick kanon fint! Vilket schwung han har i steget ibland! Helt galet ju. Kan tro jag sitter på en Grand Prix häst ;P Haha. Dock var han så satans stark idag, så jag har fått kämpa som ett djur. Men det är han allt värd, min fina fjant! På tal om uttrycket "min", förstår att vissa kanske är lite förvirrade över detta, så får väl ta och förklara det. Ellington är "min" häst i alla aspekter förutom på pappret. Misan äger honom, och betalar hans uppehälle så att säga. Allt annat står jag för. Misan är ju även min tränare, och den allra bästa skulle jag vilja säga. För vem känner Ellington bättre än hon som har haft honom sen föl, ridit in honom och tävlat på honom. Ingen skulle jag vilja säga. Jag är lyckligt lottad! I morgon blir det en välbehövlig uteritt, och vi får fint sällskap, Misan och CanCan följer med :)

Hitt-på!

Vilken dag jag har haft! Helvetes dag på jobbet.. Vilket påhitt det är med lov, helt värdelöst! En av mina stammisar sa att han förundras över min service förmåga i stressade situationer. "Hur är det ens möjligt att kunna vara trevlig när du är super-stressad, har kunder till en förbannelse, chef + arbetskamrater som kallar på dig, frågar dig saker hela tiden och till råga på allt så är du ju super hungrig! Jag ser ju hur du svälter!" Haha, jag gillar mina stammisar! Och vad kan jag säga, vissa föds till att jobba med service, vissa lär sig och vissa borde inte få jobba alls med det. Jag föddes nog med det, eller så har jag lärt mig det väldigt bra, vem vet. Nej, nu ska jag inte sitta här och skryta om mig själv, det är inte bra sägs det. Vilket som, sprang direkt från jobbet in på Forex och växlade till Egyptiska pund (?), vi åker ju på måndag morgon (!), och sen direkt in i min rallybil och körde till stallet. Hade hoppats att det fortfarande skulle vara liiite ljust ute när jag kom, så jag hade kunnat rida fram Ellington på vången. Men nej, det var lite väl till att önsketänka. Bestämde mig istället för att tagga ner tempot en sisådär 70km och bara mysa i stallet. Bestämde att jag skulle öva på att knoppa manen, haha, gick inte alls bra, såg förfärligt ut! (Känner att jag missbrukar ! - tecknet idag, men det är så hela min dag varit..) Men men, övning ger färdighet och Misan tyckte att jag ändå lyckats nåt sådär bra, är ju tydligen inte det lättaste att knoppa herrns man, hårspray är tydligen knepet ;P Flätade även svansen och sen gick vi ut på banan för att, vad jag trodde, rå träna. Tji fick jag, Ellington var super taggad och trodde nog på fullaste allvar att vi var på tävling. Herrejisses! Att sen sjuklingen Leffe sprang som en galning längs med staketet (hans hage är precis in till ridbanan = dåligt val!) gjorde ju definitivt inte saken bättre.. MEN, Ellington gick skit fint ändå idag! Hoppas hoppas att han är likadan på tävlingen, fy för sören så gott det hade varit. Avslutade min dag med att glömma mobilen i stallet och komma på det när jag parkerat bilen här hemma..




RSS 2.0