Chihuahua!

Säg Hej till Simba, "hunden" mamma ska ha på prov i en vecka. Jag är helt ärlig när jag säger att Vilgot (katten) är dubbelt så stor som "hunden"! Haha. Men han är en tyst, glad, framåt och busig liten chihuahua, som faktiskt charmade mig lite, trots hans minimala storlek ;)


Highlajf

Idag är en tung dag. Leffe åkte ner till Jägersro för att bli nersövd så de kunde öppna upp hans knä och kolla om det gick att operera honom, se om han kan bli bra igen. Tyvärr har fina Highlajf fått somna in och betar nu med sin mor på de evigt gröna ängarna.



1/3

Woho! Vilket pass vi fick till idag! 3,2 km skritt, 1,2 km trav och 1,8 km galopp. Hur bra är vi inte då? Distansen, here we come! Har idag klarat av en tredjedel av sträckan vi ska göra på tävling 19 maj, feels pretty good ;)


Super!

Hade fin sällskap med mig till stallet igår, världens bästa Emilie! Vi hade bestämt oss för en lång skogstur, Emilie på Ellington och jag på Cannan. Hästarna skötte sig super bra! Konstigt dock för mig att inte sitta på Elle, men väl så nyttigt! Idag tänkte jag köra lite galopp träning på vången med min prins, får se hur långt vi pallar! Vill iallafall klara ett helt varv (1,8km), men det återstår väl att se ;)



Hurtigbulle!

Känner mig som en riktig hurtigbulle idag! Först jobb, sen stallet och en barbacka tur i kvälls solen, sen en timmes promenad med Samantha. Nu har jag precis ätit egengjord, nykokt jordgubbs kräm och rostade mackor med skinka och strax är det till att ta tag i köket och sen duschen. Bra dag!



Kaos!

Att dela kontor med en man, det är fan ingen höjdare! Har bestämt mig för att jag inte ska städa denna gången. Får väl se hur länge jag håller ut..




Mumsfilibabba

Kvällens bak resultat, sockerkaka med äpple i - GOTT!




Aj aj!

Har varit på ett dyrt tandläkarbesök idag. Första gången i hela mitt liv som jag behövt ringa tandläkaren pga tandproblem, inte roligt! En av mina visdoms tänder som spökar, men förhoppningsvis är den fixad nu, och är den inte det så blir det operation.. Sitter iallafall hemma hos mamma nu och äntligen har värktabletten (den starka sorten) kickat in :) Om en timme får jag dessutom äntligen äta igen! Sålänge myser jag med Vilgot, i mammas säng, med tvn på ;)


Hingstvisning

I lördags var det äntligen dags! Hingstvisning hos Jan Brink i Tullstorp. Inspirationen bara flödade och hästarna var så fina! Misan kollade på eventuell hingst att seminera Cannan med, och så kikade vi på Kalles pappa, Chirlon, som är en gammal gubbe nu, men fortfarande ruskigt fin!

Jag har försökt ladda upp ett inlägg med bilder, men blogg.se appen är ju helt jäkla värdelös! Får se om jag hinner lägga över bilderna på datan ikväll..


Utmattad

Det tar på krafterna att följa med syrran en vanlig vardag med jobb och stall ;) Söta lillebror somnade i bilen påväg hem.


Tömkörning

Lite halvkasst väder idag, så inspirationen var rätt låg till ett ridpass. Vången håller på att dikas, så den var inget alternativ, därför fick det bli ett kort pass tömkörning! En lite bråkig och tjurig herre, men passet gick ändå rätt bra. Fick honom att gå rätt fint i traven, som är hans akilleshäl, men som vanligt krävdes det mycket jobb och tålamod. Slänger in en lite halv dålig bild på oss, lillebror tyckte vi var svåra att fota. Och med en iPhone som redskap kan jag kanske förstå honom ;)

Kan ju berätta att Ellington har blivit introducerad för betesreduceraren ikväll, och den var inte poppis! Ska mjukstarta genom att han får ha den på sig ett par timmar varje kväll, mellan insläpp och nattning, så får vi se hur det går. Det är ju egentligen inget som är speciellt främmande för honom, då Misan har haft reducerade på honom förr. Dock är det är ju ett par år sen, men ändå. Vi hoppas iaf att det kommer gå bra!



Våren är äntligen här!

Att sitta instängd på jobbet en dag som denna, det är näst intill tortyr! Strålande sol och 15+ grader. Tur att jag slutar snart! Inte för att jag kommer vistas ute precis, ska köra och handla foder till hästarna, men ändå ;)

Gårdagen bjöd på samma väder, och det passade vi på att njuta av med en skritt tur i skogen på 1,5 timme. Underbart!


Glassigt!

Onsdagens stora leverans känns inte så tröttsam idag som den brukar göra. Denna veckan har jag nämligen två duktiga praktikanter som hjälper mig :)


Som den gottegris jag är.

Mums! Ligger i soffan och tar det lugnt och äter hemmagjord hasselnöts nougat :) slängde ihop den i fredags, super lätt att göra!

Rosta 100 gram hasselnötter i en ren, het stekpanna. Gnid av skalet med en ren diskhandduk.
Smält 250 gram nougat med 150 gram mörk choklad över vattenbad. Blanda i nötterna och häll smeten i en form 15x20cm, ställ i kylen över natten eller tills det stelnat. Smält 100 gram mörk choklad och häll över, låt stelna och skär upp med en vass kniv. Ät och njut!


Härliga vår!

Härligt härligt! Våren visade sig idag, och det är UNDERBART! Strålande sol, klar blå himmel och 11+ grader, säkert mer i solen :) Mår man annat än bra idag så är man ju lite knäpp ;)

Det blev en ordentlig lång tur för oss idag. Tanken från mig var att det skulle bli en kravlös mys runda. Ack ack ack, så fel jag hade! Det blev en riktig tempo runda med alla tre gångarter, och det var minst lika härligt det. Ellington blev genom svettig dessutom, så det var ju en bra bonus ;)


Hela söndagen har dessutom gått i effektivitetens tecken. Inte nog med att jag har grejat i stallet i 4 timmar idag, vi har dessutom varit och handlat, tvättat, lagat egen bolognese och snart ska jag slänga ihop en smulpaj blåbär!


Vår vår vår!

Vill inte våren komma på riktigt, så får jag väl se till att göra en illusion av att den är här. Kvällens pyssel blev tre fina vaser/skålar med pärlhyacint och bellis, med murgröna som dekoration. Jag saknar verkligen floristiken!


Vad får mig att bra?

Ett rent och prydligt stall, med glada välmående hästar. En lite obeskrivlig känsla, men lite åt nöjd-välmående-tjej hållet :)

Blev ingen tömkörning som planerat igår, vi fick ju en massa snö, och ridbanan var inte alls inbjudande! Det blir iaf en uteritt på söndag, en lång sådan tänkte jag.


Konditions träning

En inte så trött häst efter 3,6 km av taktande runt vången. Att träna Ellington i skymning eller rent utav mörker, det är till att vara optimist. ;)


Testing Testing!

Prov bloggar från min nya telefon/leksak, jag har nämligen fallit för grupptrycket och gått och blivit med iPhone ;) haha.


Barfota vs. Skodd

Jag måste erkänna, jag är kluven. Jag har börjat följa debatten om barfota hästar vs. skodda hästar, och jag tycker det är mycket intressant! Barfota debatten leder också väldigt ofta in på det här med NH (Natural Horsemanship) och även debatten bettlöst vs bett. Jag suger bokstavligen åt mig all information och alla åsikter, men självklart håller jag inte med om allt. Det här med barfota är jag nog mest kluven om. Jag förstår absolut varför folk väljer att hålla sina hästar barfota, men kan samtidigt känna att de är lite tunnelseende på det hela ibland. Absolut kan jag hålla med om att majoriteten av hästarna hade mått bättre om de fått gå utan skor. Men sen känner jag som så, att det är med hästar som det är med människor. Vissa personer behöver hålinlägg, special sulor och allt vad det nu är. Min häst tex, Ellington. Han funkar inte alls att träna på vår låga nivå utan skor. Jag hade honom oskodd de första månaderna, (och då hade han gått barfota i tre år dessutom), och han känner sånt obehag och går inte att rida på banan eller på lite grövre underlag. Vi var lite kluvna över hur vi skulle göra. Var det dumt att sko honom? Han har ju bra hovar. Men samtidigt vill jag inte att vi ska vara begränsade eller att Elle ska känna sig obekväm i olika situationer, bara för att vi inte vill sko honom. Vi diskuterade det fram och tillbaka med vår hovslagare, som har både barfota och skodda kunder, och bestämde oss för att prova sko honom. Resultatet var enormt. En helt annan häst! Koncentrationen han får, och precisionen i det vi gör, det är enormt. Därför känner jag, att debatten om barfota, kan gå lite överstyr ibland. Ni har ju rätt i mycket ni säger, men man måste också tänka på att alla hästar, precis som alla människor, inte kan följa samma mall. Alla mår inte bra av samma saker. Min häst mår inte bra av att gå barfota.

Kanske lite osammanhängande inlägg, fick skynda lite här på slutet då jag sitter på lunch och den är snart slut, men jag hoppas ändå att ni förstår min poäng.

Målsättning

Vårens målsättning: Att träna upp min och Ellingtons kondition så pass att vi utan att behöva skämmas allt för mycket, kan delta i Göingeritten, 19 maj, på "prova på 20km", dvs, distans. I helgen börjar allvaret, då jag ska inom Hööks och förhoppningsvis komma ut med en betesreducerare till herrn. Det ska även beställas ett slowfeeding nät som ska ligga i boxen. Idag tjuvstartar vi med ett tömkörningspass och om vädret tillåter, ett skrittvarv på vången (1,8km). Jag tänkte att jag ska försöka bli bättre på att dokumentera här i bloggen vad vi gör och hur våra framsteg/bakslag ser ut. För er som undrar vad jag ska ha betesreducerare och slowfeeding nät till, så är det för att min häst inte äter som andra hästar. Han tar inte tre strå åt gången och tuggar på, utan han tar en tugga lika stor som min hand. Och med tanke på att våra hästar har fri tillgång till ensilage i hagen och för att vi absolut inte vill beröva de andra hästarna detta, så får Elle har reducerare på sig. Nätet hoppas jag ska hålla honom så pass sysselsatt i boxen att han låter bli att äta upp halmen (inga garantier där inte). Utvärdering kommer!

RSS 2.0