Det är något som inte stämmer..

Den känslan har jag, det är något som inte stämmer. Ellington har 2 ggr på en veckas tid försökt bita mig. B-I-T-A mig! Min Ellington!? Han har ALDRIG ens gjort en antydan till att bita, sparka eller göra något alls som kan uppfattas som dåligt. Aldrig. Vad är det som händer? Varför gör han det? Har han ont? Mår han dåligt? Har jag gjort något dåligt? Båda gångerna har varit när jag stått och borstat honom och han, som vanligt, sträckt fram mulen, puffat på mig och bara vill känna närhet och kärlek, sen helt plötsligt - NAFS! Vi myser alltid mer än vad jag borstar honom. Jag har aldrig kunnat stressa med att rykta herrn, för det ska kelas, kramas, pussas och gnida mule mot kind. Det är en av sakerna jag älskar mest med Ellington, att han är sån mys-herre. Tankarna snurrar ju såklart över vad som kan orsaka det. Han har även börjat slå med huvudet när jag lägger på sadeln. Kan det vara att han har ont i ryggen? Jag känner ju alltid igenom honom direkt han kommer in i stallet och han inte visat några tecken på ömhet när jag känner längs ryggen eller benen, så nej, det tror jag inte det är. Är han uttråkad? Nej det tror jag absolut inte han är, han tar alltid djupa lugna suckar när man stallar upp honom, och hänger sig direkt på högerbakben - som han alltid gör. Vad kan det då vara? Kanske kan det vara det faktum att han byter päls och därav känner obehag. Dock ger vi ju honom b-vitamin, så tycker inte han borde vara så känslig. Lite orolig blir man ju allt, när det är något som inte stämmer riktigt. Jag får väl diskutera det med Misan, vänta och se om något visar sig. Håller tummarna för att det är pälsbytet som spökar, vill ju ha tillbaka min mys-herre!
 
 
 
 
 
 
 

Sweetiepie!

Frankie boy! Söt som få.


Oct. 11, 2012


Lördag

Hade ju möhipps besök i stallet i lördags, tjejerna fick prova en liten tur på Ellington. Och duktiga var dem allihopa! Synd bara att bruden är så himla höjdrädd! Hon vågade absolut inte sitta på Elle om han inte stod blickstilla. Vi ville ju såklart att hon skulle få prova på att gå lite, så vi fick lösa det som så att jag satt bakom henne och sadeln, alltså på Elles rumpa, och höll om henne. Och då gick det bra! Tyvärr tyckte inte Ellington det var lika bra.. ;) Men snäll som han är min pärla så gjorde han inget åt det! :)

Efter ridturen så höll jag en liten "kurs" i hur man binder fina och enkla dörrkransar. Verkade som att aktiviteterna föll tjejerna i smaken, för det var bara glada miner! (förutom bruden då hon satt upp på Elle ;) )

Nedan ser ni fina Ellington i väntan på möhipps gänget :)


RSS 2.0